Samuel Oschin Cancer Center at Cedars-Sinai

The Nature Of Healing

The Samuel Oschin Cancer Center at Cedars-Sinai provides state-of-the-art medical care, blended with compassion and support for patients as they deal with the challenges presented by their disease. This 10,000 SF expansion and 35,000 SF remodel adds 53 Infusion Bay chairs in a healing environment with upgraded mechanical systems, strong organizational layout, comforting interior finishes, and improved waiting areas.

In approaching the expansion, HGA interviewed patients, family, and staff to understand their experiences. Among the responses, the patients asked for a “cozy, comfortable, and clean” space with soothing colors, natural light, and more privacy. Staff likewise asked for an efficient, low-maintenance space that responds to both patients and staff’s needs to best meet the concerns of their patients. Using this data, healing design and the integration of nature became the main focus of the design effort. Natural materials were utilized throughout the facility, as well as energy- and water-efficient fixtures and sensors, and Energy Star equipment.

Each private infusion bay is surrounded by partial height walls and includes comfortable seating, individual light fixtures, thermostat control, storage for incidentals, shelving, and shoji screens for privacy.

Portfolio
Location

Los Angeles, CA

Building Type

Ambulatory and Clinics

Size

45,000 SF


Download Project